Transport Online - Veldrijdster Denise Betsema test positief op anabole steroïden

Veldrijdster Denise Betsema test positief op anabole steroïden

Veldrijdster Denise Betsema test positief op anabole steroïden
05-04-2019 19:32 | Sport | auteur ANP

AIGLE - De Nederlandse veldrijdster Denise Betsema heeft positief getest op anabole steroïden. Dat gebeurde na de wereldbekerwedstrijd van eind januari in Hoogerheide, meldt de internationale wielerunie UCI.

De 26-jarige Betsema brak het voorbije seizoen door. De veldrijdster van Texel behaalde liefst vijftien overwinningen. Ze won onder meer de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de Superprestigewedstrijd in Middelkerke. Op het wereldkampioenschap begin februari in het Deense Bogense eindigde ze als vierde.

Betsema, die eind februari haar contract bij het team bij Marlux-Bingoal tot het einde van 2023 verlengde, is meteen geschorst maar legt zich daar niet bij neer. "Ik ben ontgoocheld, want ik ben absoluut onschuldig. Ik ga dit aanvechten en zal een contra-expertise aanvragen'', zegt ze tegen de NOS.

KNWU wacht stappen UCI af

De leiding van Marlux-Bingoal wacht de uitslag daarvan af. "Bij contacten tussen het management en de renster ontkende Denise Betsema de feiten volledig. In afwachting van het resultaat van het B-staal en het verdere verloop van de UCI-procedure, is door het management besloten Denise Betsema op non-actief te zetten."

De Nederlandse wielerbond KNWU wacht verdere stappen van de UCI af, staat in een schriftelijke reactie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions