Verdachte schietpartij shishalounge bekent

Verdachte schietpartij shishalounge bekent
05-04-2019 10:11 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De verdachte van de fatale schietpartij in een shishalounge in Den Haag vorig jaar heeft vrijdag in de rechtbank bekend. Aan het begin van de inhoudelijke behandeling gaf Mustaf S. toe dat hij het 17-jarige slachtoffer had neergeschoten. Tot nu toe had de 20-jarige S. altijd gezwegen. "Het had niet mogen gebeuren. Maar het is wel gebeurd", zei hij tegen de rechter.

De 20-jarige S. uit Rotterdam wordt verdacht van moord of doodslag. Hij zou meerdere keren op de jongen hebben geschoten. Volgens S. kregen hij en zijn vrienden ruzie met het slachtoffer en zijn vrienden. De ruzie zou zijn gegaan over een met lachgas gevuld ballonnetje dat van het groepje van het slachtoffer naar een vriend van S. zou zijn gegooid. "Het slachtoffer daagde mij uit, hij wilde me een vuistslag geven maar miste. Voor ik het wist had ik twee schoten gelost", aldus S.

De Rotterdammer is eerder veroordeeld voor onder meer geweldsincidenten en diefstal. Hij heeft niet willen meewerken aan psychische onderzoeken, omdat hij meent dat er niets mis is met hem. "Ik ben totaal geen agressieve jongen." De rechter merkte op dat hij wel iemand had doodgeschoten. Daar had hij toen even niet bij nagedacht, zei hij.

S. had de fatale avond een pistool bij zich omdat "hij wat problemen had met wat mensen". De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar voor die ontmoeting niet.

De schietpartij is gefilmd en dat filmpje circuleerde op internet. Hierop is een man te zien die wegrent. Ruim een week na de schietpartij werd S. bij een verkeerscontrole aangehouden.

Er loopt ook nog onderzoek naar mogelijke wraakplannen van de familie van het slachtoffer. Na de schietpartij zouden zij op zoek zijn gegaan naar de dader.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden