Clicky

 
Transport Online - Twijfel bij piloten over certificering Boeing

Twijfel bij piloten over certificering Boeing

Twijfel bij piloten over certificering Boeing
05-04-2019 00:13 | Ongevallen | auteur ANP

AMSTERDAM - Nederlandse piloten hebben ernstige twijfels over het certificeringsproces bij vliegtuigbouwer Boeing. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wijst na de bestudering van het voorlopige rapport van de gecrashte Ethiopian vlucht 302 ook op het gebrek aan informatie en training die aan de vliegers worden verstrekt met betrekking tot systemen die in de vliegtuigen zijn geïnstalleerd.

De pilotenvakbond wil een grondig onderzoek naar de ongelukken met de twee Boeings van het type 737 Max in Indonesië en Ethiopië die in totaal bijna 350 mensen het leven hebben gekost.

De VNV wijst erop dat, ondank de kennis van het eerdere ongeval met de Boeing 737 MAX van Lion Air en de berichten van Boeing, de bemanning niet in is staat gebleken het vliegtuig onder controle te houden. De vereniging is daarom vooral benieuwd naar de invloed van het zogeheten Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS). Dat heeft vermoedelijk de vliegtuigbesturing negatief beïnvloed. De neus van de vliegtuigen zou automatisch omlaag zijn geduwd.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden