Clicky


Opnieuw frauderende chauffeurs en bedrijven beboet tijdens controles ILT

Opnieuw frauderende chauffeurs en bedrijven beboet tijdens controles ILT
04-04-2019 19:06 | Overtredingen | auteur Redactie

DEN HAAG - Tijdens een controle donderdag door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op de A30 in de omgeving van Ede werden onregelmatigheden in de gegevens van de tachograaf gevonden. Zo was er maar 2 minuten rijtijd geregistreerd vanaf het moment van het volgteken. De ILT snapte de chauffeur heterdaad op manipulatie van de tachograaf. De chauffeur kreeg een boete van 1.500 euro, het transportbedrijf kreeg in totaal 8.800 euro boete, 4.400 voor de aanwezigheid van de manipulatie en 4.400 euro voor het gebruik ervan.

Op de A1 in de omgeving van gemeente Dinkelland viel nog een chauffeur door de mand donderdagmiddag. Na doormeten van de tachograaf-installatie waren alle waardes fout. De chauffeur kon met zijn vrachtwagen mee naar de dealer voor een nader onderzoek.

Het transportbedrijf kreeg in elk geval een boete van 4.400 euro voor de aanwezigheid van de manipulatie, meldt de ILT.

Bij een controle op de A15 in het Botlek gebied werden twee chauffeurs betrapt op het gebruiken van een kaart van hun collega. Daardoor werkten zij 38 uur zonder een dagelijkse rust van ten minste 9 uur. De twee chauffeurs kregen beiden een boete van 1.500 euro en een Bevel Staken Arbeid van 9 uur.