Transport Online - Eis 7 jaar voor invoer 'fresh bananas', en 5100 kilo cocaïne

Eis 7 jaar voor invoer 'fresh bananas', en 5100 kilo cocaïne

Eis 7 jaar voor invoer 'fresh bananas', en 5100 kilo cocaïne
04-04-2019 17:07 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De logistiek rond de invoer van verdovende middelen is complex en er zijn altijd meerdere mensen bij betrokken. In deze zaak waarbij verdachte kennelijk het zegel van de container kwam controleren en fotograferen terwijl niemand wist wie hij was, de uithalers en 20 dozen met zogenoemde 'vervangingsbananen' klaarstonden, leidt tot de onontkoombare conclusie dat deze verdachte medepleger van de invoer van bijna 5100 kilo cocaïne in Nederland is. Hij moet daarvoor als het aan de officier van justitie van het Landelijk Parket ligt, 7 jaar de cel in.

Loods in Oss

De verdachte die donderdag terecht stond voor de rechtbank in Rotterdam is een 28-jarige Colombiaan. Hij werd aangehouden in de loods in Oss in februari 2018, samen met vijf Nederlandse verdachten. Die staan later terecht, samen met een vrouw uit Begië.

'Fresh bananas'

Met zijn zevenen zouden ze verantwoordelijk zijn voor de invoer van 5091 kilo cocaïne uit Colombia. Die zaten in een container uit Colombia waarin volgens de vrachtbrieven 'fresh bananas' moesten zitten. De container moest naar een bedrijf in Moerdijk, maar eindigde in een loods in Oss, volgens sommige verklaringen omdat de bananen 'gecontroleerd' moesten worden, volgens anderen omdat de loods in Moerdijk al dicht was. De Colombiaan heeft zich voortdurend beroepen op zijn zwijgrecht.

'Vervangingsbananen'

Volgens de officier wisten alle aanwezigen wat er aan de hand was, hetgeen alleen al bleek uit het feit dat er 20 dozen van 'vervangingsbananen' klaar stonden: bedoeld om de dozen waarin de cocaïne had gezeten te vervangen. Iedereen leek een taak te hebben, waarbij de Colombiaan kennelijk de verzegeling moest controleren.

De uitspraak is op 18 april.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions