'Meer geld nodig voor maatregelen spoor'

'Meer geld nodig voor maatregelen spoor'
04-04-2019 16:39 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Als de verbindingsboog voor goederentreinen tussen Meteren en Boxtel wordt aangelegd, is er langs dit nieuwe spoortracé veel meer geld nodig voor aanvullende gezondheidsmaatregelen. Dat stellen de gemeenten aan de noordelijke kant van het tracé (Zaltbommel, West Betuwe, Maasdriel en ‘s-Hertogenbosch) in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Door de aanleg van de boog neemt het aantal goederentreinen in de omgeving fors toe, en daarmee de overlast aan geluid en trilling. De gemeenten pleiten voor maatregelen als hogere geluidsschermen en meer demping van de rails.

De nieuwe verbindingsboog met twee sporen voor goederentreinen bij Meteren komt tussen de Betuweroute en de spoorlijn Utrecht - 's-Hertogenbosch. Zo ontstaat op deze route meer ruimte voor het vervoer van reizigers.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden