Oplossing werkplaatskaarten probleem: kaarten uit Kroatië

Oplossing werkplaatskaarten probleem: kaarten uit Kroatië
04-04-2019 11:43 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Nederland gaat werkplaatskaarten uit Kroatië aanschaffen om te voorkomen dat vrachtwagens en bussen met een smart tacho onnodig stil komen te staan. De Europese Commissie heeft deze noodoplossing zojuist goedgekeurd, meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) donderdagochtend.

​​De smart tachograaf wordt verplicht op nieuwe vrachtwagens (en bussen) vanaf 15 juni 2019. Deze kunnen alleen geactiveerd en geijkt worden met nieuwe generatie werkplaatskaarten. Deze kaarten had de overheid (via de Kiwa) op 15 maart gereed moeten hebben. Begin maart werd echter aangegeven dat dit niet gehaald zou worden.

Het leek er even op dat nieuwe vrachtwagens en bussen, die al voor 15 juni met een smart tachograaf zijn uitgerust, hierdoor niet de weg op zouden kunnen. Na een brandbrief van TLN, evofenedex, KNV, RAI Vereniging en Bovag zijn partijen uitgenodigd door het ministerie voor overleg over een noodoplossing. Het ministerie deelde de zorgen van de brancheorganisaties over de gevolgen van de vertraging. De afgelopen weken is hard gewerkt door I&W, ILT en Kiwa in constructief overleg met de betrokken branches om een oplossing te bereiken.

In eerste instantie komen er 300 kaarten beschikbaar. Later komen er nog eens 300 bij. In overleg met de betrokken brancheorganisaties is een selectie gemaakt onder de RDW-erkenninghouders voor de meest effectieve verdeling van het beperkt aantal kaarten. De eerste partij zal vanaf 15 april beschikbaar zijn. De kaarten zullen een beperkte geldigheidsduur hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden