Clicky

 
Transport Online - Boeing: geslaagde test met nieuwe software in 737 Max

Boeing: geslaagde test met nieuwe software in 737 Max

Boeing: geslaagde test met nieuwe software in 737 Max
04-04-2019 00:07 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing heeft woensdag een naar eigen zeggen een "geslaagde testvlucht" gehouden met een toestel van het type 737 Max met daarin vernieuwde software. Dat zegt CEO Dennis Muilenburg van Boeing, die zelf meevloog met de testvlucht.

Tijdens de vlucht testte de bemanning verschillende scenario's waarin fouten moesten worden hersteld. "De nieuwe software heeft gewerkt zoals we deze hebben ontworpen en we zullen deze de komende tijd nog een aantal malen testen", aldus Muilenburg.

Hoewel het onderzoek nog loopt lijkt het erop dat de oude software mogelijk een rol heeft gespeeld bij de twee rampen in Indonesië en Ethiopië met dezelfde toestellen. Wereldwijd staan sinds de ramp in Ethiopië meer dan driehonderd 737 MAX-toestellen aan de grond na twee fatale ongelukken waarbij in totaal bijna 350 mensen zijn omgekomen.

Beide crashes worden gelinkt aan problemen met het zogeheten Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS), dat moet voorkomen dat het vliegtuig te steil optrekt.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden