Clicky

 'Data Facebook aangetroffen op servers Amazon'

'Data Facebook aangetroffen op servers Amazon'
03-04-2019 20:41 | Buitenland | auteur ANP

MENLO PARK - Een grote hoeveelheid gebruikersgegevens van Facebook is aangetroffen op cloudservers van webwinkelgigant Amazon. De ontdekking door UpGuard laat volgens onderzoekers van dat cyberbeveiligingsbedrijf zien dat de bescherming van data bij Facebook circa een jaar na het naar buiten komen van het Cambridge Analytica-schandaal nog altijd niet op orde is.

Het socialmediabedrijf heeft het lek onmiddellijk verholpen nadat het nieuws naar buiten kwam. Maar daarmee is het achterliggende probleem in de ogen van UpGuard nog niet opgelost. "Er wordt niet genoeg aandacht besteed aan de beveiligingskant van big data'', zegt directeur cyberrisicobeheer Chris Vickery van UpGuard.

Facebook wordt ook nog altijd door meerdere instanties onderzocht in de nasleep van het geruchtmakende gegevenslek naar consultingbedrijf Cambridge Analytica. Dat speelde de gegevens door van miljoenen gebruikers die onder meer gebruikt werden voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Kenners denken dat de affaire Facebook wel eens veel geld kan gaan kosten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions