Clicky


Nieuwe generatie vrouw aan het roer bij Hillebrand Verhuizingen

Nieuwe generatie vrouw aan het roer bij Hillebrand Verhuizingen
03-04-2019 13:40 | Transport | auteur Redactie

ALMERE - De 35-jarige Shanna Hillebrand treedt deze maand toe als vennoot bij Hillebrand Verhuizingen in Almere. Hiermee is zij de eerste vrouw uit haar generatie die mede aan het roer staat bij een bedrijf in de verhuisbranche.

“De verhuisbranche is een harde wereld”, stelt Hillebrand, “je moet wel tegen een stootje kunnen.” Dat ze tegen een stootje kan, heeft ze door de jaren heen wel bewezen. “Zowel achter de schermen, als bij de verhuizingen zelf”, zegt de Almeerse.

Eén aanspreekpunt

Ze gaat weliswaar niet meer in de verhuiswagens mee tijdens verhuizingen, maar de ervaring en kennis die ze jarenlang in de praktijk heeft opgedaan, zijn van onschatbare waarde in haar nieuwe rol als vennoot. “Zonder die inhoudelijke kennis zou ik mijn werk niet kunnen doen. Wij hebben er bewust voor gekozen om één aanspreekpunt te hebben voor klanten, waar ze met al hun vragen terecht kunnen. Dat is alleen haalbaar als dat aanspreekpunt precies weet wat er op de werkvloer gebeurt.”

Sterke vrouw

“Ik ben niet de eerste vrouw in ons familiebedrijf Hillebrand Verhuizingen. Mijn overgrootoma, een sterke vrouw, was degene die na de oorlog het verhuisbedrijf nieuw leven in blies”, zegt de nieuwe vennoot. “En nu is het mijn beurt.” In Nederland zijn er weinig verhuisbedrijven waar vrouwen daadwerkelijk aan het roer staan, weet zij. “Zeker als je kijkt naar mijn generatie. Het zijn toch veelal mannen die de bedrijven voortzetten.”

Onderbuikgevoel

Samen met haar ouders is Shanna Hillebrand nu vennoot in het bedrijf. “Mijn vader en ik kunnen goed samenwerken, omdat we weten wat we aan elkaar hebben en alles tegen elkaar kunnen zeggen. Als vrouw heb ik wel een iets andere aanpak. Door de jaren heen heb ik een goed onderbuikgevoel ontwikkeld. Ik vertrouw dan ook sterk op mijn intuïtie. Hierdoor kan ik inspelen op de behoefte van onze klanten en het personeel, zelfs als ze zelf nog niet weten wat dat is.”