Clicky

 
Transport Online - Geen coulance voor ouderen zonder rijbewijs

Geen coulance voor ouderen zonder rijbewijs

Geen coulance voor ouderen zonder rijbewijs
03-04-2019 09:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Ouderen die zonder rijbewijs komen te zitten door de lange wachttijden bij het CBR, hoeven niet te rekenen op een coulanceregeling. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laat dat weten aan de Tweede Kamer.

De Kamer had Van Nieuwenhuizen gevraagd of het mogelijk zou zijn ouderen tijdelijk toch te laten doorrijden, mits zij een medische verklaring kunnen overleggen en een bewijs dat zij tijdig verlenging van hun rijbewijs hebben aangevraagd. Maar dat zou de handhaving volgens de minister "complex'' maken.

Daarnaast wijst Van Nieuwenhuizen op twijfels over de juridische houdbaarheid van het voorstel. Ook noemt zij het signaal dat mensen gewoon mogen blijven rijden met een ongeldig rijbewijs "onwenselijk vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid''.

Om het ongemak wat te verkleinen heeft Van Nieuwenhuizen afgesproken dat ouderen de extra kosten voor een spoedprocedure bij het aanvragen van een rijbewijs terug kunnen krijgen van het CBR. Die regeling geldt tot eind dit jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden