Clicky

 
Transport Online - Eerste Actros trucks uit order van negen voor Bolk Transport

Eerste Actros trucks uit order van negen voor Bolk Transport

Eerste Actros trucks uit order van negen voor Bolk Transport
02-04-2019 17:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALMELO - Bolk Transport uit Almelo heeft de eerste Actros 3358 6x4 LS-trekkers in gebruik genomen, uit een totale order van negen. De trekkers worden ingezet voor uitzonderlijk vervoer, voornamelijk van onderdelen van windturbines. Bolk Transport beschikte al over zeven Mercedes-Benz vrachtwagens.

Binnenkort worden de laatste nieuwe Actros 3358 6x4 LS 180 ton-trekkers geleverd. Bolk Transport heeft de eerste trucks uit deze order al in gebruik. De trekkers zijn uitgevoerd met een GigaSpace-cabine. Daarnaast beschikken de vrachtwagens over de standaard veiligheidsopties, waaronder Active Brake Assist, Lane Assist en Attention Assist. De trucks worden ingezet voor het exceptioneel vervoer, voornamelijk van windturbinecomponenten.

Om dergelijke grote, zware objecten te vervoeren, zijn alle negen trekkers uitgerust met Turbo-Retarder-Koppeling (TRK). De TRK verenigt de voordelen van hydrodynamica met het comfort van een automatische versnellingsbak. Het systeem is speciaal geschikt om met zware lasten, fijngevoelig en slijtagevrij weg te kunnen rijden.

Ook het brandstofverbruik is lager dan bij een traditionele koppelomvormeroplossing. Bovendien zijn wegrijden en rangeren gemakkelijker door de kruipfunctie met geïntegreerde rangeermodus. De Actros-trucks worden geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Twente.

Bolk Transport is opgericht in 1934. Het is een logistieke dienstverlener, die actief is op vele gebieden van het transport. Het bedrijf verzorgt niet alleen huiftransport, containertransport en exceptioneel transport. Ook biedt het transportbedrijf oplossingen voor complete vervoersvraagstukken: van op- en overslag tot het regelen van ontheffingen.

Als medeoprichter van Container Terminal Twente beschikt het bedrijf over meerdere terminals in Nederland die de combinatie van containertransport over water, per spoor en over de weg mogelijk maken. Het bedrijf is actief in Nederland en een groot deel van Europa.

Bolk Transport heeft naast vestigingen in Almelo en Hengelo, ook kantoren in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Zweden, Oostenrijk, Roemenië en Turkije. In totaal beschikt Bolk Transport over circa 500 opleggers en 200 vrachtwagens, waarvan 16 Mercedes-Benz trucks. In totaal heeft het transportbedrijf bijna 350 medewerkers.

Foto's

 • Wessels Logistics B.V. Almelo - Ingezonden door Jaap van de Meent, Operationeel Manager bij Wessels Logistics B.V.
  Wessels Logistics B.V. Almelo
 • Wessels Logistics B.V. Almelo - Ingezonden door Jaap van de Meent, Operationeel Manager bij Wessels Logistics B.V.
  Wessels Logistics B.V. Almelo
 • Wessels Logistiek Almelo
  Wessels Logistics B.V. Almelo
 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden