Celstraf voor nep-patholoog uit Bennekom

Celstraf voor nep-patholoog uit Bennekom
02-04-2019 14:03 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Een 58-jarige man uit Bennekom die zich jarenlang ten onrechte heeft voorgedaan als forensisch arts en patholoog, is veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechtbank in Utrecht vindt dat de man, Peter B., met zijn bedrog op ernstige wijze het vertrouwen heeft beschaamd. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat zij geholpen en voorgelicht worden door personen met de juiste kennis, kunde en bevoegdheid, vindt de rechtbank.

B. was opgeleid tot obductie-assistent maar hij deed alsof hij patholoog was. Dat gebeurde tussen 2013 en 2015. Twee keer kwam hij in actie na een vliegtuigcrash in Frankrijk en in Namibië. Ook was hij gastdocent en examinator bij de Politieacademie. Een universitair diploma knutselde hij zelf in elkaar. Ook misleidde hij de GGD. Daar viel hij uiteindelijk door de mand, toen hij niet in staat was om de bloeddruk bij een patiënt te meten.

Volgens de rechtbank heeft B. zich laten leiden door zijn zucht naar geldelijk gewin, ook wilde hij zo aanzien verkrijgen. De officier van justitie had vier jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen B. De straf is iets lager uitgevallen, omdat de rechtbank vindt dat het proces te lang heeft geduurd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden