Clicky

 
Transport Online - Groot brugdeel voor Kieldrechtsluis trekt bekijks in Terneuzen [+foto]

Groot brugdeel voor Kieldrechtsluis trekt bekijks in Terneuzen

Groot brugdeel voor Kieldrechtsluis trekt bekijks in Terneuzen [+foto]
02-04-2019 13:46 | Algemeen | auteur Redactie

TERNEUZEN - Een groot brugdeel in de sluis in Terneuzen trekt dinsdagmiddag veel bekijks. Het brugdeel dat is opgehaald in Gent is voor de Kieldrechtsluis in Antwerpen en zal via de Kalloosluis Antwerpen binnen gaan.

Multraship verzorgt het transport van het ponton met daarop het brugdeel. Veel automobilisten stoppen even langs de weg om het transport te bekijken.

Elke brug weegt 1.500 ton, is ongeveer 100 meter lang, 21 meter hoog en 15 meter breed. De twee bruggen werden samen op één ponton geladen, de ‘Caroline’ van de firma Sarens. Het ponton meet 122 meter bij 36,6 meter. De zware bruggen worden door een voertuig met 60 assen en 240 wielen op het ponton gezet, een zogenaamde SPMT (Self Propelled Modular Transporter).

De bruggen werden volledig voorbereid op de terreinen van Aelterman aan het Kluizendok in Gent. De werkzaamheden begonnen in de zomer van 2017. Na minder dan twee jaar kunnen de bruggen als het ware ‘plug and play’ naar de werf vertrekken. Zo werden de assen reeds gemonteerd en zijn alle nodige elektromechanische onderdelen aangebracht.

Woensdag 27 maart wordt de eerste brug op het ponton gereden. Op donderdag 28 maart volgt de tweede brug. Het transport van het ponton van aan het Kluizendok in Gent richting Antwerpen is voorzien op woensdag 3 april en duurt ongeveer één dag. Het ponton wordt voortgetrokken en gaat van het Kanaal Gent-Terneuzen, over de Westerschelde, tot in de haven van Antwerpen aan de Kieldrechtsluis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden