Clicky


Nederlandse UPS-chauffeurs ontvangen wereldwijde erkenning voor 25 jaar schadevrij rijden

Nederlandse UPS-chauffeurs ontvangen wereldwijde erkenning voor 25 jaar schadevrij rijden
02-04-2019 13:32 | Transport | auteur Redactie

EINDHOVEN - UPS voegt twee Nederlandse chauffeurs toe aan de Circle of Honor, een elitegroep met wereldwijd 10.364 chauffeurs die al 25 jaar of langer schadevrij hebben gereden. Met de Circle of Honor onderstreept UPS het grote belang van veiligheid in het verkeer en het trainen van medewerkers in veilig werken.

Vier Nederlandse UPS-chauffeurs bij Circle of Honor

De Nederlandse chauffeurs die dit jaar worden opgenomen in de Circle of Honor, zijn Inno Kalverboer uit Eindhoven en Willem Roos uit Rotterdam. Samen hebben zij bijna anderhalf miljoen kilometer zonder schade gereden. Vorig jaar werden Nutte de Vries uit Heerenveen en Roland Matthijssen uit Eindhoven al toegevoegd aan de wereldwijde eliteclub van UPS-chauffeurs.

Inno Kalverboer is trots op de erkenning door UPS. “Ik werk als sinds 1992 met veel plezier voor UPS. De Nederlandse UPS Circle of Honor chauffeurs reden in totaal 1.388.902 kilometer schadevrij; bijna 35 keer de wereld rond. In al die jaren heb ik veel verschillende diensten mogen rijden. Hierdoor is het werk afwisselend en ben ik als chauffeur ook altijd alert. Daarnaast krijg ik voortdurend trainingen op het gebied van veiligheid.” Inno krijgt, net als de andere chauffeurs die tot de Circle of Honor behoren, een embleem op zijn werkkleding waarop het aantal schadevrije jaren staat vermeld.

Veiligheid is topprioriteit voor UPS

“Als UPS-ers dragen wij onze werkkleding met trots en laten wij zien dat we veilig rijden en veilig werken. Ik ben blij en trots dat UPS in Nederland al leden toevoegt aan de wereldwijde elitegroep van chauffeurs, terwijl UPS in Nederland nog geen 30 jaar operationeel is,” zegt André Stein, Human Resources Manager UPS Benelux.

De 125.000 UPS-bezorgers, die per jaar bijna 6,5 miljard kilometer rijden en 5,2 miljard kleine pakketten bezorgen, behoren tot de veiligsten op de weg. In 2017 investeerde UPS meer dan 209 miljoen dollar in trainingsprogramma’s op het gebied van veiligheid. Nog voordat zij hun eerste pakket hebben bezorgd, leren alle UPS-chauffeurs veilige rijmethoden via het defensieve rijplatform van het bedrijf. De training wordt gecontinueerd gedurende hun hele loopbaan bij UPS.

Naast de ruim 10.000 UPS-chauffeurs die al 25 jaar schadevrij rijden, zijn er meer dan 700 chauffeurs die al 35 jaar of langer schadevrij rijden. Recordhouder is pakketbezorger Tom Camp uit Michigan, Verenigde Staten.

In Circle of Honor zitten leden uit alle Amerikaanse staten, Mexico, Zwitserland, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. UPS erkent al sinds 1923 haar chauffeurs voor veilig rijden. Oprichter Jim Casey erkende de eerste veilige UPS-chauffeur, Ray McCue, in 1928.