Transport Online - Politie neemt al 18 trekkers in beslag tot grote ergernis van Jost Group

Politie neemt al 18 trekkers in beslag tot grote ergernis van Jost Group

Politie neemt al 18 trekkers in beslag tot grote ergernis van Jost Group
02-04-2019 09:50 | Buitenland | auteur Redactie

HERSTAL - De rechtbank van Luik heeft vorige week toestemming gegeven voor de inbeslagname van 346 vrachtwagens van de Jost Group vanwege verdenking van sociale uitbuiting. De voorwaarden voor de inbeslagname moest echter nog uitgewerkt worden.

Blijkbaar konden vier politieagenten hier niet op wachten en hebben maandagavond bij het hoofdkantoor van de Jost group in Herstal maar liefst achttien trekkers in beslag genomen. De Roemeense chauffeurs moesten de cabine's verlaten. De resterende 328 vrachtwagens moeten zo snel mogelijk terug naar het hoofdkantoor van het bedrijf komen, meldt de Belgische zender RTBF.

In een verklaring laat Jost Group weten verrast te zijn door deze actie en blijft benadrukken dat zij de feiten waarvan zij wordt verdacht niet heeft gepleegd. "Wij zijn geschokt door dit besluit aangezien de rechter in zijn vonnis van 25 maart 2019 heeft besloten dat de voorwaarden voor de inbeslagname door de onderzoeksrechter nog moesten worden vastgesteld en dat hierover binnenkort een zitting was gepland", aldus een woordvoerder van Jost group.

"Wij begrijpen niet waarom men het nodig acht om nu al beslag te leggen op sommige van onze vrachtwagens."

De politie zegt in een verklaring dat de inbeslagname volgt na nieuwe gerechtelijke informatie. De officier van justitie is van mening dat de voertuigen die in beslag genomen zouden worden al weer buiten de landsgrenzen rijden en dat dat een overtreding is. Daarom werd de inbeslagname al maandagavond uitgevoerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions