Transport Online - North Sea Port bouwt kade en steigers voor windparkbouwer Ørsted

North Sea Port bouwt kade en steigers voor windparkbouwer Ørsted

North Sea Port bouwt kade en steigers voor windparkbouwer Ørsted
01-04-2019 17:07 | Haven Nieuws | auteur Redactie

VLISSINGEN - Aan de onderhoudsbasis van Ørsted in Vlissingen bouwt North Sea Port een kade en enkele steigers. Van daaruit kan het materiaal en de bemanning van het Borssele 1+2 windpark op zee getransporteerd worden.

De kade heeft een lengte van 100 meter. Deze plateau omvat ook twee drijvende steigers met afmeervoorzieningen voor vier schepen die personeel en materiaal voor de windmolenparken op zee vervoeren. Het werk is gegund aan BV Aannemingsbedrijf De Klerk uit Werkendam (Nederland). De werken starten begin april en zullen tegen november 2019 gereed zijn.

Deel van onderhoudsbasis

De kade en steigers maken deel uit van de onderhoudsbasis van Ørsted in de Buitenhaven van Vlissingen in North Sea Port. Begin december 2018 schroefde de Deense energiereus er de eerste paal van de onderhoudsbasis voor hun windparken Borssele 1 en 2 de grond in. Vanuit deze basis worden beide windmolenparken gebouwd en onderhouden.

Met 752 MW zijn de windparken jaarlijks goed voor elektriciteit voor één miljoen huishoudens. Ze liggen 22 kilometer van de kust. Als de windparken klaar zijn, is de basis goed voor 50 tot 100 medewerkers.

North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur voor windenergie op zee en beschikt over heel wat ervaring bij topbedrijven en kennisinstellingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions