Transport Online - Wiegel: Forum en VVD in bestuur Zuid-Holland

Wiegel: Forum en VVD in bestuur Zuid-Holland

Wiegel: Forum en VVD in bestuur Zuid-Holland
01-04-2019 13:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Forum voor Democratie zou als verkiezingswinnaar een plek in het provinciebestuur van Zuid-Holland moeten krijgen. Dat heeft informateur Hans Wiegel maandag gezegd, op de eerste dag van zijn werk. Wiegel vindt dat ook de tweede partij van Zuid-Holland, de VVD, in de Gedeputeerde Staten zou moeten komen. De VVD-coryfee wil de komende dagen uitzoeken wie zich daarbij willen aansluiten.

Voor een meerderheid zijn in Zuid-Holland vier of vijf partijen nodig. Wiegel praat maandag en dinsdag met alle fractievoorzitters. Daarna gaan de nieuwe Statenleden samen er op uit om elkaar te leren kennen. Volgende week wil Wiegel kijken wat de verdere mogelijkheden zijn voor een provinciebestuur.

Achter Forum en de VVD werden GroenLinks, D66 en PvdA derde, vierde en vijfde in Zuid-Holland. Dat hoeft volgens Wiegel geen bezwaar te zijn. In Noord-Brabant bouwde hij een provinciebestuur met VVD en SP. In Den Haag hielp Wiegel vorig jaar bij het samenstellen van een stadsbestuur met zowel Groep de Mos en VVD als GroenLinks en D66. "De kern van mijn aanpak is dat je moet kiezen voor samenwerking, voor elkaar wat gunnen. Dat geldt in het hele leven en ook in de politiek. Vooral moet je elkaar vertrouwen. Als dat de habitus kan zijn, ben ik er wel optimistisch over'', aldus Wiegel.

Wiegel vindt dat Forum en VVD, als grootste partijen, twee gedeputeerden moeten krijgen in het bestuur van Zuid-Holland. De afgelopen jaren telde dat bestuur vijf leden. Om plek te bieden aan meer partijen in de Zuid-Hollandse coalitie, zou het bestuur wat Wiegel betreft moeten worden uitgebreid naar een stuk of zeven gedeputeerden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen