Transport Online - Lagerhuis stemt weer over brexitalternatieven

Lagerhuis stemt weer over brexitalternatieven

Lagerhuis stemt weer over brexitalternatieven
01-04-2019 10:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LONDEN - Het Britse Lagerhuis gaat maandag weer op zoek naar een 'plan B' voor de brexit. Parlementariërs mogen zich 's avonds uitspreken over alternatieve brexitscenario's. Die 'indicatieve' stemming is niet bindend, maar er kan wel uit blijken welke plannen in het Lagerhuis een kans maken.

De parlementariërs hielden vorige week ook al zo'n stemming, maar dat leidde niet tot een doorbraak. Ze stemden toen tegen de acht ingediende voorstellen, waaronder een no-dealbrexit en een douane-unie met de EU.

Lagerhuisvoorzitter John Bercow maakt maandag in de loop van de dag bekend over welke brexitopties dit keer mag worden gestemd. Het gaat mogelijk om een kortere lijst dan de vorige keer. De uitkomt van de stemming zou in de loop van de avond bekend moeten worden.

De tijd dringt voor de Britten. Sinds de indicatieve stemming van vorige week is de brexitdeal van premier Theresa May weer verworpen door het Lagerhuis. Het Verenigd Koninkrijk moet nu op 12 april de EU verlaten, tenzij weer uitstel wordt gevraagd en verleend.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions