Transport Online - Vijf lichtgewonden door aanvaring passagiersschip 'Viking Indun' en tanker 'Chemical Marketer'

Vijf lichtgewonden door aanvaring passagiersschip 'Viking Indun' en tanker 'Chemical Marketer'

Vijf lichtgewonden door aanvaring passagiersschip 'Viking Indun' en tanker 'Chemical Marketer'
01-04-2019 08:46 | Aanvaringen | auteur ANP

TERNEUZEN - [update 12:20 uur] De twee schepen die maandagochtend vroeg in botsing kwamen op de Westerschelde bij Terneuzen, liggen nog aan de ketting voor inspectie. Momenteel buigen experts zich over de vraag of de schepen mogen doorvaren of worden vrijgegeven voor reparatie van de schade, aldus een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Mogelijk wordt later op maandag meer bekend daarover.

Het gaat om een Zwitsers passagiersschip en een tanker, die iets na middernacht botsten. Het passagiersschip Viking Indun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent, terwijl de tanker Chemical Marketer juist koers zette naar Antwerpen. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. Daarnaar doet de politie onderzoek. "Dat kan wel enkele weken in beslag nemen", zei een politiewoordvoerder.

Bij het ongeluk raakten vijf opvarenden van het passagiersschip lichtgewond. Een persoon moest naar het ziekenhuis voor onderzoek, de anderen konden aan boord worden behandeld. De Viking Indun heeft 171 passagiers aan boord en telt 44 bemanningsleden. Beide schepen hebben geen lekkage, want de beschadigingen zitten boven de waterlijn. De tanker was geladen met aardolie, die momenteel uit het schip wordt gepompt.

De toeristen zijn inmiddels van het schip af. "Ze hadden vandaag een programma op het vasteland. Ze zijn met de bus op weg naar Brugge voor een uitstapje", aldus de politiewoordvoerder. Sommige van de opvarenden waren erg geschrokken door de aanvaring, zo zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio eerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions