Clicky

 De zomertijd gaat weer in

De zomertijd gaat weer in
30-03-2019 09:56 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. De klok gaat om 02.00 uur één uur vooruit. Het ezelsbruggetje luidt dan ook: voorjaar - klok vooruit.

Het lijkt erop dat er uiteindelijk wel een eind komt aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Een meerderheid van het Europees Parlement wil er vanaf, en wel in 2021 al. De EU-lidstaten kunnen zelf bepalen of zij daarna permanent op zomer- of wintertijd overschakelen, maar het parlement heeft een uitstelclausule aangenomen om te voorkomen dat er een wirwar aan verschillende tijden ontstaat.

Met het ingaan van de zomertijd is het 's ochtends langer donker maar in de avond langer licht. Dat kan ertoe leiden dat we 's avonds minder stroom verbruiken omdat de lichten pas later aan hoeven.

Bij het ingaan van de zomertijd slapen we een uur korter. Veel mensen zeggen fysiek last te hebben van het verschuiven van de tijd: het verstoort de biologische klok. Bij de een duurt die ontregeling langer dan bij de ander. De wintertijd is eigenlijk de 'normale' tijd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions