Transport Online - Toezichthouders bereiden zich voor op no-deal

Toezichthouders bereiden zich voor op no-deal

Toezichthouders bereiden zich voor op no-deal
29-03-2019 20:20 | Financieel | auteur ANP

LONDEN - Britse en Amerikaanse financiële toezichthouders hebben afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven samenwerken in geval van een no-dealbrexit. Ze worden van kracht op het moment dat de Britten de Europese Unie daadwerkelijk verlaten.

Het gaat om een soort bijgewerkte versies van twee bestaande overeenkomsten. Volgens topman Andrew Bailey van de Britse beurswaakhond FCA dragen de afspraken eraan bij dat het Verenigd Koninkrijk een belangrijk financieel centrum kan blijven. De gemaakte aanpassingen zouden bovendien zorgen voor continuïteit en stabiliteit voor consumenten en beleggers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Een no-dealbrexit, oftewel een wanorderlijk vertrek zonder afspraken met de EU over de scheiding of de toekomst, lijkt steeds waarschijnlijker te worden. De Britse premier Theresa May heeft vrijdag opnieuw een nederlaag geleden bij een stemming over de brexit. Het Lagerhuis verwierp met 344 tegen 286 stemmen een belangrijk onderdeel van haar brexitdeal met Brussel, het zogeheten terugtrekkingsakkoord.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions