Gebroeders Leverink nemen TTS Warehousing over

Gebroeders Leverink nemen TTS Warehousing over
29-03-2019 11:31 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

RIJSSEN - Per 1 april 2019 gaat de warehouse afdeling van TTS Quality Logistics B.V. zelfstandig verder onder de naam TTS Warehousing B.V. De gebroeders Leverink zetten de succesvolle warehousing tak voort onder de oude naam. 

Ondanks de forse groei in warehousing oppervlak over de afgelopen jaren heeft het management van het moederbedrijf TransHeroes | Smart Logistics Group besloten zich volledig te focussen op haar expeditie en douane activiteiten. TTS Warehousing beschikt inmiddels over circa 30.000m2 vloeroppervlak verdeeld over zes vestigingen.

Edwin Asveld, CEO van TransHeroes zegt hierover: “De afgelopen jaren hebben wij flink geïnvesteerd in onze warehousing tak. We merkten echter dat de warehousing activiteiten steeds minder raakvlak had met de andere -sterk groeiende- activiteiten binnen onze groep. Wij willen ons echt 100% gaan focussen op onze wegtransport, lucht- en zeevracht specialismen. Daarbij vragen onze sterk groeiende douane activiteiten steeds meer aandacht. Wij willen een 100% non-asset based logistiek dienstverlener worden. De activiteiten van een warehouse dienstverlener sluiten naar onze mening in de basis ook beter aan bij een transporteur dan bij een expediteur. Onder leiding van ervaren maar nieuwe aandeelhouders zal TTS Warehousing daarom zelfstandig verder gaan.”

Zelfstandig verder onder leiding van gebroeders Leverink

De nieuwe aandeelhouders van TTS Warehousing B.V. zijn geen onbekenden in de wereld van transport en logistiek. De gebroeders Leverink zijn reeds aandeelhouder van Leverink Transport B.V. Onder die vlag hebben zij ook een eigen warehouse afdeling. Marc Leverink over de uitbreiding: “We werken al jaren samen met TTS. Als goede buren hebben we altijd een uitstekende relatie met elkaar en verzorgen wij bijvoorbeeld voor TTS Warehousing al sinds jaar en dag de containertransporten. Voor ons is dit op warehousing gebied een forse uitbreiding. Dat er synergie voordelen te behalen vallen, behoeft geen verdere uitleg. Daarbij is TTS Warehousing erg vooruitstrevend met haar IT-systemen. Dit zal ons ook weer verder gaan helpen. We kunnen onze huidige transport- en warehouseklanten hierdoor nog beter van dienst zijn.”Personeel en materieel gaat ook over

De overgang staat gepland op 1 april. Alle medewerkers en activa worden ondergebracht in de nieuw opgerichte werkmaatschappij TTS Warehousing B.V. Niek Leverink zegt hierover: “Er is bewust gekozen om de naam TTS Warehousing aan te houden, omdat deze naam in de markt zeer goed bekend staat. Met name in de sector waarin TTS Warehousing hoofdzakelijk actief is, de opslag van voedingsmiddelen. Daarbij zal er een zeer nauwe samenwerking blijven met TTS Quality Logistics B.V.” Uiteindelijk is deze deal volgens de directie van beide bedrijven een win-win situatie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden