Clicky

 
Transport Online - FNV schrapt 250 voltijdsbanen

FNV schrapt 250 voltijdsbanen

FNV schrapt 250 voltijdsbanen
29-03-2019 10:14 | Algemeen | auteur ANP | Redactie Transport Online

UTRECHT - Vakbond FNV is definitief van plan het mes te zetten in het personeelsbestand. Een woordvoerder bevestigt naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant dat er een reorganisatieplan ligt voor de vakbond. Het aantal van vierhonderd banen dat verloren dreigt te gaan, klopt volgens hem echter niet. Het zijn volgens FNV 250 voltijdsbanen. Dit is nodig omdat er anders meer geld uitgaat dan er binnenkomt. Voor de dienstverlening aan leden heeft dit geen gevolgen, aldus de vakbond.

Sowieso wordt er niemand op straat gezet, zegt de bond. "We hebben nadrukkelijk afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen vallen.'' Door natuurlijk verloop en zogeheten werk-naar-werktrajecten wil de vakbond het personeelsbestand terugdringen. Bij FNV werken ongeveer 2000 mensen die gezamenlijk bijna 1700 voltijdsbanen vervullen. De vakbond heeft te lijden onder teruglopende ledentallen en een vergrijzende achterban.

Het reorganisatieplan moet nog goedgekeurd worden door de ondernemingsraad en de vakbond voor het FNV-personeel. De FNV-woordvoerder verwacht dat na de zomer definitieve plannen naar buiten kunnen worden gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions