Clicky


Pathé bouwt nieuw theater in Leeuwarden

Pathé bouwt nieuw theater in Leeuwarden
29-03-2019 09:42 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Bioscoopketen Pathé start binnenkort eindelijk met de bouw van een nieuw theater in Leeuwarden. De eerste werkzaamheden starten begin mei. De opening van Pathé Leeuwarden staat gepland voor het laatste kwartaal van 2020, maakte de exploitant vrijdag bekend,

Oorspronkelijk was de bouw van het hypermoderne theater in januari 2018 begonnen, maar deze werd wegens problemen met stijgende kosten van bouwmateriaal en personeel enkele maanden later noodzakelijk stilgelegd.

Pathé Leeuwarden wordt gerealiseerd tussen de Stadsschouwburg en het gerechtshof in het Ruiterskwartier. Het theater krijgt, verdeeld over twee verdiepingen, zeven zalen met circa duizend stoelen. De nieuwe bioscoop komt volkomen tegemoet aan de wensen van alle bioscoopbezoekers, meldt Pathé. Zo zijn het gebouw en alle zalen rolstoeltoegankelijk.

Het nieuwe theater gaat beschikken over zalen met de nieuwste technologie op het gebied van beeld en geluid. De bioscoop gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en evenementen en specials zoals Ladies Night en Kleuterbios. Twee zalen worden bovendien uitgerust met voorzieningen voor presentaties en congressen.