Forse winstsprong voor betwist Huawei

Forse winstsprong voor betwist Huawei
29-03-2019 09:22 | Financieel | auteur ANP

SHENZHEN - Het Chinese technologieconcern Huawei Technologies heeft vorig jaar zijn winst met een kwart opgevoerd, vooral door meer klanten te lokken voor zijn smartphones. Daarmee weerstond Huawei toenemende druk vanuit de Verenigde Staten. Dat land beticht het bedrijf van te nauwe banden met de Chinese overheid.

De nettowinst steeg tot het recordniveau van 59,3 miljard yuan, omgerekend 8 miljard euro. De omzet nam met bijna een vijfde toe tot omgerekend ruim 97 miljard euro, eveneens een nieuw hoogtepunt. Huawei tekende contracten voor levering van telecomapparatuur bij buitenlandse klanten voor 5G-netwerken en deed goede zaken met smartphones. Inmiddels is Huawei na Samsung de grootste verkoper van smartphones ter wereld.

Volgens de VS kunnen gegevens van smartphonegebruikers van Huawei makkelijk ingezien worden door Chinese veiligheidsdiensten. Washington roept bondgenoten dan ook op Huawei in de ban te doen. Daarnaast werd tot woede van Peking in Canada een topvrouw van het technologieconcern opgepakt op last van de VS. Ze wordt verdacht van het schenden van handelssancties tegen Iran.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden