Transport Online - Vrachtwagenchauffeur wordt onwel en crasht in Zwitserse Gubrist Tunnel [+video]

Vrachtwagenchauffeur wordt onwel en crasht in Zwitserse Gubrist Tunnel

Vrachtwagenchauffeur wordt onwel en crasht in Zwitserse Gubrist Tunnel [+video]
28-03-2019 18:09 | Ongevallen | auteur Redactie

ZÜRICH - Een nogal bizar eenzijdig ongeval vond er woensdagmiddag plaats in de Zwitserse Gubrist Tunnel. Het ongeval gaat al aardig viral op de sociale media. Helaas betreft het hier alleen geen onhandige of roekeloze (Poolse) chauffeur zoals overal wordt gesuggereerd maar het betreft een vrachtwagenchauffeur die onwel is geworden.

De chauffeur reed richting de Gubrist Tunnel toen het misging. Waarschijnlijk is hij, toen hij onwel werd, tegen de tunnelwand gereden. Hierbij is de aanhanger van zijn combinatie beschadigd geraakt en reed de man al slingerend over de A1 verder. Uiteindelijk kwam de combinatie tot stilstand.

De Duitse chauffeur van Dreier AG, die al 35 jaar rij-ervaring heeft, wordt binnen het bedrijf als topchauffeur gezien. Dat laat de Zwitserse transportfirma donderdag in een reactie op het ongeval weten. Het transportbedrijf zegt blij te zijn dat er niemand anders bij het ongeval gewond is geraakt en dat er verder geen andere auto's bij het ongeval zijn betrokken geraakt.

Hij is na het ongeval afgevoerd naar het ziekenhuis waar, volgens Dreier AG, bevestigd is dat er sprake was van een medisch incident waarbij de chauffeur het bewustzijn heeft verloren.

"Wij wensen onze chauffeur een goed herstel en rust toe", aldus Hans Peter Dreier.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions