Rutte: ernstige fouten gemaakt rond Michael P.

Rutte: ernstige fouten gemaakt rond Michael P.
28-03-2019 15:25 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De rapporten van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de Inspectie Justitie en Veiligheid en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd over Michael P. maken duidelijk dat er ernstige fouten zijn gemaakt. Dat zei premier Mark Rutte in een eerste reactie. "Het is heel pijnlijk, vooral voor de nabestaanden.'' De conclusies van de OVV en de inspectiediensten noemt hij "ernstig en duidelijk''.

"Deze dag brengen allerlei herinneringen terug aan die afschuwelijke zomer, die afschuwelijke moord.'' De conclusies en de aanbevelingen uit de rapporten worden "uiteraard'' overgenomen. Minister Sander Dekker, die onder meer verantwoordelijk is voor het gevangeniswezen en de reclassering, wist bij zijn aantreden "dat dit een van de grote vraagstukken zou zijn'', aldus Rutte. "Hoe ga je om met deze situaties, met mensen die dit soort verschrikkelijke dingen doen? Wat voor beleid moet je daarop voeren?''

Dekker werd een maand na de moord op Anne Faber minister voor Rechtsbescherming.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden