Transport Online - OVV: instelling Fivoor werkte niet volledig mee

OVV: instelling Fivoor werkte niet volledig mee

OVV: instelling Fivoor werkte niet volledig mee
28-03-2019 13:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Fivoor, de instelling waar Michael P. was opgenomen, heeft niet volledig meegewerkt aan het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat blijkt uit de bijlagen en verantwoording bij het donderdag gepubliceerde rapport.

"De Raad heeft veel personen niet een-op-een kunnen spreken omdat ze begeleid werden door een leidinggevende of een jurist. De Raad vindt dit onwenselijk omdat dit mogelijk het vrijuit spreken belemmert, en daarmee van invloed kan zijn op het onderzoek." De afspraken kwamen al moeizaam tot stand, aldus de OVV.

Ook wilde Fivoor - dat het rapport vooraf ter inzage heeft ontvangen - het nodige aangepast zien. De OVV heeft zeventien van de aangedragen punten kunnen weerleggen. Bijvoorbeeld dat de behandelaren door de geleverde delictanalyse minder getriggerd waren op seksuele ontsporingen van Michael P. "De Onderzoeksraad heeft echter noch in de dossierstukken (bijvoorbeeld het behandelplan), noch in de gevoerde gesprekken aanwijzingen gevonden dat de behandelaars de delictanalyse hebben geraadpleegd, laat staan dat zij erdoor op het verkeerde been zijn gezet."

De OVV noemde het problematisch om toegang tot de medische informatie te krijgen. Er waren al meerdere schriftelijke toestemmingsverklaringen overlegd voordat de OVV toegang kreeg tot de medische gegevens van Michael P.

P. heeft volgens de OVV zonder restricties meegewerkt aan het onderzoek. "De Onderzoeksraad heeft hem op 20 juni 2018 geïnterviewd. Tevens heeft hij de raad toestemming gegeven om zijn dossier in te zien."

Fivoor laat in een reactie weten dat alle betrokkenen vrijblijvend de gelegenheid hebben gekregen om iemand bij de gesprekken te betrekken als zij daar behoefte aan hadden. Dat was omdat alle sessies (intern, met politie, de Inspectie Gezondheidszorg) een behoorlijke emotionele belasting waren voor hen. "Sommige medewerkers hebben er inderdaad voor gekozen een collega erbij te vragen. In veel gevallen was dat de geneesheer-directeur. Er hebben bij Fivoor geen juristen bij de gesprekken gezeten", stelt een woordvoerder.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions