Clicky


'Markt voor drones wacht groeispurt'

'Markt voor drones wacht groeispurt'
28-03-2019 09:32 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De markt voor commerciële drones wacht de komende jaren een heuse groeispurt. Het Duitse onderzoeksbureau Drone Industry Insights rekende voor dat de branche in 2024 wereldwijd goed zal zijn voor een omzet van 38 miljard euro, fors meer dan de huidige omvang van 16 miljard.

Commerciële drones worden momenteel vooral toegepast in de energiesector, de bouw en de landbouw voor bijvoorbeeld het maken van luchtfoto’s, inspecties en landmeten. Zo zijn drones in staat om ziektes van gewassen aan het licht te brengen en kunnen ze worden ingezet voor het inspecteren van infrastructuur en het inmeten van bouwplaatsen. Ook worden ze al gebruikt voor vervoer van medicijnen of andere spoedeisende spullen van en naar ziekenhuizen, klinieken en laboratoria.

In de nabije toekomst groeit de dronesmarkt naar verwachting fors, ook omdat nut en noodzaak van drone-inzet steeds meer wordt ingezien. Zo kunnen ze worden ingezet voor het vervoeren van mensen en goederen. Dit kan bijvoorbeeld in landen met een gebrek aan infrastructuur, maar ook in dichtbevolkte gebieden waar het verkeer compleet vastloopt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats