Marine Malta entert gekaapt 'Elhiblu 1'

Marine Malta entert gekaapt 'Elhiblu 1'
28-03-2019 08:44 | Incidenten | auteur ANP

VALLETTA - Reddingseenheden van de Maltezer strijdkrachten hebben donderdagmorgen de controle overgenomen op het vrachtschip Elhiblu 1, dat 108 migranten aan boord heeft. Deze kaapten de tanker toen duidelijk werd dat de kapitein, die hen op zee had gered, wilde terugvaren naar Libië om hen daar af te zetten. Een groepje 'piraten' dwong hem daarop koers te zetten naar Malta.

Het schip heeft volgens de lokale krant Times of Malta inmiddels aangelegd in een haven bij hoofdstad Valletta. De politie voerde daar vijf mannen in handboeien af. Ook waren onder meer twaalf kinderen en negentien vrouwen aan boord van het vrachtschip. De migranten worden onderzocht door artsen en naar een ontvangstcentrum gebracht.

De Maltese autoriteiten hadden een speciale eenheid op pad gestuurd om het vaartuig te heroveren. Dat gebeurde nadat de kapitein van de Elhiblu 1 duidelijk had gemaakt dat hij de controle kwijt was. Malta had volgens de krant onder meer patrouilleboten en een helikopter ingezet tijdens de operatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden