Vrachtwagen schept menigte, achttien doden

Vrachtwagen schept menigte, achttien doden [+video's]
28-03-2019 08:33 | Buitenland | auteur ANP

GUATEMALA-STAD - [update 15:30 uur] De Guatemalteekse autoriteiten hebben het dodental door een zwaar verkeersongeval in het westen van het land naar beneden bijgesteld. Er vielen zeker achttien doden toen een vrachtwagen inreed op een menigte. Eerder was nog uitgegaan van 32 overleden slachtoffers.

Een groep mensen was in de buurt van Nahuala de weg opgelopen omdat iemand was aangereden. Toen ze bij het ongeluk gingen kijken, werden ze zelf aangereden door de vrachtwagen. De brandweer zegt dat op de plek van het ongeval sprake was van chaotische toestanden. Daardoor ontstond verwarring over het dodental.

Door het ongeval raakten ook negentien mensen gewond. De bestuurder van de vrachtwagen is op de vlucht geslagen, zegt de politie. Hij zou zonder verlichting hebben gereden op een plek zonder straatverlichting.

De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. President Jimmy Morales heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met de nabestaanden. Het is een van de dodelijkste verkeersongevallen in het land sinds jaren. In 2013 kwamen in Guatemala 43 mensen om het leven toen een bus van een klif reed.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden