Transport Online - Raymond van Barneveld degradeert na verlies in Ahoy

Raymond van Barneveld degradeert na verlies in Ahoy

Raymond van Barneveld degradeert na verlies in Ahoy
28-03-2019 00:38 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Darter Raymond van Barneveld is gedegradeerd uit de Premier League Darts. Hij verloor woensdag in Ahoy van de Noord-Ier Daryl Gurney en kan niet meer van de laatste plaats afkomen. Dat gebeurde met de cijfers 7-1.

Pas vorige week in Berlijn boekte Van Barneveld zijn eerste zege van het seizoen in de Premier League, na vier nederlagen en twee gelijke spelen. De 51-jarige Hagenaar, bezig aan zijn laatste seizoen op topniveau, wist desondanks dat hij in Rotterdam voor een moeilijke opgave stond. Hij had het niet meer in eigen hand.

Voor een uitzinnig publiek, ruim 10.000 mensen van wie de meeste voor 'Barney' kwamen, zat Van Barneveld geen moment in de wedstrijd. Het was zijn eerste nederlaag ooit in Ahoy. Van Barneveld komt donderdag nog wel in actie, tegen lijstaanvoerder en landgenoot Michael van Gerwen.

"Het zat er gewoon niet in'', zei Van Barneveld bij RTL7. "Dat is heel vervelend en het was heel slecht. Maar ik heb het niet alleen hier verloren. Ik heb gewoon te weinig laten zien deze competitie. Vooraf heb ik getwijfeld of ik er nog wel aan moest beginnen. Mijn gevoel zei nee, maar daar heb ik niet naar geluisterd. Nu ben ik afgegaan voor eigen publiek. Dat is niet leuk.''

Van Gerwen nam de koppositie over van de Engelsman Rob Cross. Zelf won de Brabander overtuigend van de Schot Peter Wright (7-1), van wie hij vorig jaar op hetzelfde podium nog had verloren. "Het was hard werken, maar ik was heel constant. Een mooi resultaat'', aldus Van Gerwen. Cross ging verrassend onderuit tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Cross leidde met 5-1, maar verloor vervolgens zes legs op een rij: 5-7.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions