Clicky

 
Transport Online - Rutte ziet afhandeling bevingsschade Groningen

Rutte ziet afhandeling bevingsschade Groningen

Rutte ziet afhandeling bevingsschade Groningen
27-03-2019 18:09 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Premier Mark Rutte heeft woensdag in Groningen met eigen ogen gezien hoe aardbevingsschade daar wordt afgehandeld. Rutte liep mee met een schade-afhandelaar die bij mensen thuis de schade aan hun woningen opnam.

In Groningen is veel kritiek op de afhandeling van de schade van aardbevingen die het gevolg zijn van de gaswinning. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) gaat over de afhandeling van deze schademeldingen. Dinsdag meldde Staatstoezicht op de Mijnen dat door de afbouw van de gaswinning het aantal gebouwen dat een veiligheidsrisico loopt is afgenomen.

Rutte liet weten dat zijn bezoek niet was bedoeld om de zorgen van de bewoners weg te nemen. Volgens hem was het doel vooral om te kijken hoe de schade wordt afgehandeld en hij liet weten hier vertrouwen in te hebben. "Als je het schadeherstel bekijkt dan zou dit een aanpak moeten zijn die kan werken. Ik denk dat we echt iets te pakken hebben.'' Hij gaf wel aan dat er nog veel moet gebeuren om de huizen te versterken. "Daar wordt hard aan gewerkt''.

Rutte sprak ook met René Paas, de commissaris van de Koning.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden