Transport Online - 'Private-leaseauto nadelig voor huizenkopers'

'Private-leaseauto nadelig voor huizenkopers'

'Private-leaseauto nadelig voor huizenkopers'
27-03-2019 18:00 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Consumenten die bij de aanschaf van een auto een private-leaseconstructie overwegen, moeten goed beseffen dat zo'n overeenkomst nadelig kan uitpakken voor het maximale leenbedrag bij de aanschaf van een woning. Daarvoor waarschuwt hypotheekadviesketen De Hypotheker.

Private lease is volgens De Hypotheker duidelijk aan een opmars bezig. Sinds 1 juli 2016 wordt het financiële deel van deze contracten geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Bij het afsluiten van een hypotheek worden deze verplichtingen meegeteld.

Afhankelijk van het maandbedrag voor de leaseauto, kan een consument tot tienduizenden euro’s minder lenen, aldus de Hypotheker. Een maandbedrag van 300 euro voor private lease betekent volgens de adviesketen dat ruim 50.000 euro minder kan worden geleend. Overigens geldt iets soortgelijks voor het afsluiten van een telefoonabonnement met een telefoon op afbetaling erbij van minimaal 250 euro. Ook die levert een notitie bij BKR op en drukt de maximale lening.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen