Peter Appel Transport en Van den Heuvel Transport samen op weg voor het goede doel

Peter Appel Transport en Van den Heuvel Transport samen op weg voor het goede doel
27-03-2019 15:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MIDDENMEER - Een bijzondere maar vooral unieke samenwerking tussen Peter Appel Transport en Van den Heuvel Transport. Deze twee bedrijven hebben een trekkeroplegger-combinatie beschikbaar gesteld voor een humanitair hulptransport naar Roemenië.

Wim Jilesen, medewerker van van den Heuvel Transport) en oprichter van Stichting Kansarmen Roemenië zet zich al ruim 22 jaar in voor de allerarmsten in Roemenië. Hij is alleen begonnen en zijn werk in Roemenië is uitgegroeid tot een hele mooie stichting met meer dan zestig actieve vrijwilligers.

Voor de humanitaire hulptransporten wordt altijd een vrachtwagen gebruikt die ook door vrijwilligers wordt bemand. René Jansen en Bernhard Colenbrander beiden chauffeur bij Peter Appel Transport rijden ook sinds enkele jaren twee humanitaire hulptransporten per jaar naar Roemenië.

Zes weken geleden kregen zei echter te horen dat er voor het geplande hulptransport met vertrekdatum 21 maart geen vrachtwagen en trailer beschikbaar was. Er was slechts één enkel telefoontje met Peter Appel zelf voor nodig om het probleem van het gebrek aan een vrachtwagen opgelost te krijgen.

Peter Appel twijfelde geen seconde en stelde direct een vrachtwagen beschikbaar. Ook bij Van den Heuvel Transport was er na het horen van het probleem geen twijfel mogelijk; Van den Heuvel Transport stelde daarop dan ook direct een trailer beschikbaar.

Donderdag 21 maart zijn de chauffeurs dan ook vertrokken met een volle vracht humanitaire goederen richting Roemenië.

Er zijn weer enorm veel mensen geholpen met de gebrachte kledingpakketten, voedselpakketten, matrassen en dekens. "Wat mooi al die blije gezichten te zien, maar ook tegelijk vreselijk om te zien hoe deze mensen moeten overleven. Het zijn voor ons weer zeer indrukwekkende dagen geweest hier in Roemenië tussen de aller armsten. Vanmorgen zijn wij aan onze terugreis naar Nederland begonnen", aldus René Jansen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden