Verdachte aanslagen Duitse hsl opgepakt

Verdachte aanslagen Duitse hsl opgepakt
27-03-2019 12:30 | Buitenland | auteur ANP

WENEN/MÜNCHEN - Een voormalige militair uit Irak is in Wenen aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een bende terroristen die het op hogesnelheidstreinen zou hebben gemunt. De arrestatie van de man vloeit voort uit een onderzoek naar recente pogingen een spoorweg van de hogesnelheidstrein ICE in Duitsland te saboteren met behulp van stalen kabels of betonblokken. De verdachte is volgens Oostenrijkse media een erkende vluchteling die al twintig jaar in Wenen woont.

De twee aanslagen mislukten vorig jaar. De Iraakse verdachte zou sympathiseren met de soennitische extremisten van Islamitische Staat. De Duitse en Oostenrijkse politie kwamen hem op het spoor dankzij een op papier geleverde boodschap van IS. Die werd in oktober vlakbij de plaats van de eerste poging tot een aanslag gevonden, bij Allersberg, tussen Neurenberg en München. In de boodschap werd gedreigd met aanslagen op hogesnelheidstreinen in heel Europa. De man is getrouwd en vader van vijf kinderen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden