Clicky

 Ook Duitse GmbH van Gebr. Claessens failliet [UPDATE]

Ook Duitse GmbH van Gebr. Claessens failliet [UPDATE]
29-03-2019 20:22 | Faillissementen | auteur Redactie

SCHIMMERT - [update vrij 20:20 uur] Voor de rechtbank van Limburg is op dinsdag 26 maart Internationaal Transportbedrijf Gebr. Claessens uit het Limburgse Schimmert failliet verklaard. Daarnaast zijn ook Claessens Holding Beek BV en Claessens Services BV failliet verklaard. En op donderdag 28 maart werd door de rechtbank in Aachen voor de Duitse GmbH van Claessens, Claessens GmbH & Co KG, het faillissement uitgesproken.

Volgens curator Mr. van Baar wordt de oorzaak voor het faillissement nog onderzocht maar zou in elk geval de verhoging van de maut in Duitsland, de slechte marktprijzen en marktvolumes een rol spelen in de financiële problemen.

Bij het bedrijf werken, volgens de curator, 25 werknemers. Volgens de Nederlandse curator werkten bij de Duitse vestiging van Claessens de buitenlandse chauffeurs. Hoeveel personeel daar precies werkzaam was is niet bekend. Als curator in Duitsland is Dr. Dirk Wegener uit Aachen aangesteld.

De curator bekijkt nog of er doorgewerkt wordt. Of er een doorstart komt "is nog niet duidelijk" meldt de curator maar hij zegt erbij dat "er wel interesse"is.

In 1925 stond Wilhelm Claessens aan de wieg van het huidige Internationaal Transportbedrijf Claessens BV in Schimmert. In de loop der jaren heeft Internationaal Transportbedrijf Claessens BV zich grotendeels gespecialiseerd in zowel complete als ook deelzendingen, met name naar Benelux en Duitsland. Ook rijden de vrachtwagens van Claessens naar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Scandinavië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats