Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten

Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten
26-03-2019 19:57 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam, is dinsdagavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd. Het Openbaar Ministerie meldt dat de vrouw op 9 april voor de politierechter in Amsterdam moet verschijnen.

De vrouw heeft tegen de politie gezegd dat ze spijt heeft over wat ze heeft geroepen, aldus het OM. Ook zei ze dat ze de impact van haar woorden had onderschat.

De politie begon na overleg met het OM een onderzoek naar de betoging zaterdag in Amsterdam, nadat op sociale media beelden van de demonstratie waren verschenen "die mogelijk als bedreigend kunnen worden ervaren". Een vrouw die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar had gemaakt, scandeerde "Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf''.

De vrouw uit Nijmegen wordt ervan verdacht tijdens de betoging uitingen te hebben gedaan die als bedreigend of opruiend kunnen worden ervaren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden