Transport Online - Primeur: Nieuwe Actros op Transport Compleet Hardenberg te bewonderen

Primeur: Nieuwe Actros op Transport Compleet Hardenberg te bewonderen

Primeur: Nieuwe Actros op Transport Compleet Hardenberg te bewonderen
26-03-2019 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HARDENBERG - Afgelopen september was de nieuwe Mercedes-Benz Actros voor het eerst te bewonderen op de IAA in Hannover. De komende dagen staat het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truckrange op de vakbeurs in Hardenberg.

De meest opvallende uiterlijke verandering is het ontbreken van zijspiegels aan de cabine. Maar vooral onderhuids is de Actros sterk doorontwikkeld. Meer dan zestig innovaties dragen bij aan een optimale TCO (Total Cost of Ownership), een hoge veiligheidsstandaard en maximale beschikbaarheid. Dit zijn de bekende pijlers uit het RoadEfficiency concept van Mercedes-Benz Trucks.

Dankzij de verbeterde aerodynamica en de vernieuwde Predictive Powertrain Control (PPC) is de Actros tot wel 5 procent zuiniger dan zijn voorganger. Deze anticiperende cruisecontrol ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor kan met de nieuwe Actros op snelwegen tot 3 procent brandstof worden bespaard. Op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom kunnen besparingen van maar liefst 5 procent gerealiseerd worden.

De nieuwe Actros is van 26 t/m 28 maart te bewonderen op de beurs Transport Compleet in Hardenberg.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions