Transport Online - Spotify koopt podcastbedrijf Arcast

Spotify koopt podcastbedrijf Arcast

Spotify koopt podcastbedrijf Arcast
26-03-2019 15:59 | Financieel | auteur ANP

STOCKHOLM - Spotify zet weer een stap op de markt voor podcasts. Het Zweedse muziekstreamingbedrijf heeft een overeenkomst gesloten over de overname van Arcast, dat populaire podcasts over onder meer misdaad en buitenaards leven produceert. Het is de derde overname van een podcastbedrijf door Spotify in korte tijd.

Eerder kondigde Spotify al aan podcastaanbieders Gimlet en Anchor over te nemen. Voor dat eerste bedrijf telden de Zweden 230 miljoen dollar neer, waarmee het de grootste overname van Spotify ooit is. Hoeveel geld er gemoeid is met de aankoop van Arcast, maakten de bedrijven niet bekend. Financial Times schrijft op basis van ingewijden dat het gaat om 100 miljoen dollar.

Dezelfde zakenkrant meldde onlangs dat Spotify is begonnen aan een nieuwe onderhandelingsronde over vergoedingen voor muziekrechten. Als die in het nadeel van het streamingbedrijf uitvallen, kan dat een hap nemen uit de winstgevendheid. Er is Spotify daarom veel aan gelegen naast muziek ook andere vormen van audio aan te bieden, bijvoorbeeld podcasts.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions