Clicky

 
Transport Online - Piloten eisen miljoenen van Ryanair

Piloten eisen miljoenen van Ryanair

Piloten eisen miljoenen van Ryanair
26-03-2019 12:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - Negen Nederlandse piloten eisen in totaal enkele miljoenen van hun werkgever Ryanair vanwege de sluiting van de basis in Eindhoven. Het gaat onder andere om een schadevergoeding wegens intimidatie en compensatie voor inkomstenverlies als ze na ontslag voor een andere luchtvaartmaatschappij gaan werken en onderaan de ladder moeten beginnen.

De piloten zitten sinds het vertrek van Ryanair uit Eindhoven thuis en willen niet langer voor de Ierse prijsvechter werken.

In een rechtszaak tegen Ryanair vragen de piloten de rechter in Eindhoven dinsdag om hun contract te ontbinden. Wegens grove nalatigheid van de luchtvaartmaatschappij menen ze dat ze recht hebben op schadevergoeding. "Ryanair heeft hen het leven zuur gemaakt en moedwillig aangestuurd op escalatie van het conflict'', motiveerde advocaat Alwin Stege van pilotenvakbond VNV dinsdag. Per persoon eist hij enkele tonnen tot 1 miljoen euro.

De rechter bepaalde in november dat Ryanair zonder goede reden besloten heeft om vier vliegtuigen weg te halen uit Eindhoven. Het vermoeden bij de piloten én de rechter bestaat dat de basis in Eindhoven is gesloten als vergelding voor twee stakingen.

Ryanair ontkent dat en herhaalde dinsdag dat er economische redenen waren voor het vertrek uit Eindhoven.

De piloten hoopten dat Ryanair de omstreden sluiting zou terugdraaien. Nu dat niet is gebeurd zijn ze niet langer loyaal en allemaal op zoek naar een andere werkgever.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions