Ruub Vogel 50 jaar in dienst bij Boerman Transport

Ruub Vogel 50 jaar in dienst bij Boerman Transport
26-03-2019 12:08 | Overig | auteur Redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Ruim 50 jaar geleden, op 27 augustus 1968, kwam Ruub Vogel bij Boerman Transport in dienst. Nog geen 15 jaar oud werd hij bijrijder, zoals dat toentertijd gebruikelijk was; je leerde het vak op de wagen van een oudere collega. Zo was Ruub, na een onderbreking door militaire dienst en een kort dienstverband elders, op 24 maart 50 jaar in dienst bij Boerman Transport.

Een bijzondere mijlpaal. Niet veel mensen zullen hem dit nadoen, niet bij Boerman maar ook niet in algemene zin.

Vijftig jaar geleden, 1968, een andere tijd, een andere wereld. De huidige eigenaar Conrad Boerman en het huidige directielid Wim Nienhuis waren nog niet geboren. Voormalig directeur Teus Boerman was er wel, maar de leiding van het bedrijf was nog in handen van zijn vader Cees Boerman, die het bedrijf in 1936 oprichtte. Vijftig jaar geleden werd er in de vrachtwagens nog dubbel geklutst, sliepen de chauffeurs op een plank die over de stoelen in de cabine lag, werden de rijtijden in een werkboekje opgeschreven en verliep het contact onderweg via telefooncellen.

Ruub Vogel heeft in de afgelopen 50 jaar afwisselend op open wagens, kraanwagens en bulkwagens gereden. Daardoor is hij bekend met al het werk dat Boerman vandaag de dag doet. Maar een vracht stenen of kruiwagens los op de wagen, dat doen we nu niet meer.

Ruub woont om de hoek bij Boerman, in een woning gehuurd van Boerman en één van zijn zoons heeft zijn bedrijfsopslag bij Boerman. Kortom, Ruub is een stukje Boerman en Boerman is een stukje Ruub. Transport is en blijft uiteindelijk teamwork in de breedste zin van het woord.

Afgelopen maandag is het unieke jubileum gevierd met een klein feestje. Uiteraard met mooie woorden, bloemen, anekdotes en een envelop met inhoud. Ook kreeg de jubilaris als eerste het gouden Boerman-speldje met briljant, opgespeld door Teus Boerman.

Begin mei mag Ruub van zijn welverdiende pensioen gaan genieten en zal Boerman Transport afscheid nemen van 50 jaar ervaring.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden