Ontruiming na dreiging Duitse gemeentehuizen

Ontruiming na dreiging Duitse gemeentehuizen
26-03-2019 10:35 | Buitenland | auteur ANP/DPA

AUGSBURG - [update 18:30 uur] De bedreigingen van gemeentehuizen in Duitsland lijken uit kringen van extreemrechts te komen. Volgens een woordvoerder van de openbaar aanklager in Berlijn wijzen de teksten van de dreigementen daarop, al is niet duidelijk wie verantwoordelijk is.

In de nacht van maandag op dinsdag kregen diverse gemeenten bommeldingen. In verschillende plaatsen werd daarop het gemeentehuis ontruimd. In Augsburg, ten noordwesten van München, rukte bijvoorbeeld de politie met man en macht uit en werd het openbaar vervoer rond het plein voor het gemeentehuis gestopt. Ook in Chemnitz, Göttingen, Kaiserslautern, Neunkirchen en Rendsburg werden raadhuizen ontruimd.

Er is geen melding gemaakt van een reëel gevaar en de maatregelen zijn volgens de autoriteiten uit voorzorg genomen na de dreigementen aan het adres van gemeenten die via e-mail zijn verstuurd. Op talrijke plaatsen is met behulp van speurhonden naar explosieven gezocht. Voor zover bekend heeft dat niets opgeleverd.

Al maanden zijn in heel Duitsland overheden, rechtbanken, politici, advocaten en stations doelwit van dreigementen per e-mail geweest. Volgens justitie in Berlijn gaat het inmiddels om meer dan honderd gevallen. Volgens lokale media zijn e-mails ondertekend met 'Nationalsozialistische Offensive' of ' Wehrmacht'.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden