Transport Online - Economie groeide met 0,5 procent

 


Economie groeide met 0,5 procent

Economie groeide met 0,5 procent
26-03-2019 10:36 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het bruto binnenlands product (bbp) is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal. Dat blijkt uit een tweede berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die altijd circa 90 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd.

Het groeicijfer is gelijk aan dat van de eerste berekening van medio februari. De groei is vooral te danken aan de investeringen en de consumptie, aldus het statistiekbureau.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het laatste kwartaal van vorig jaar met 2,2 procent. Volgens de eerste berekening was dat 2 procent. Ook de groei van het eerste en tweede kwartaal van 2018 is aangepast. Dat komt voornamelijk omdat de overheid meer geld uit bleek te hebben gegeven dan eerder berekend.

Door de bijstelling van de jaar-op-jaargroei van het eerste, tweede en vierde kwartaal is ook de economische groei voor heel 2018 bijgesteld. Die is nu uitgekomen op 2,7 procent. Dat is 0,2 procentpunt meer dan bij de eerste berekening.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden