Transport Online - D66-wethouder Marcelle Hendrickx door het stof na FvD-tweet

D66-wethouder Marcelle Hendrickx door het stof na FvD-tweet

D66-wethouder Marcelle Hendrickx door het stof na FvD-tweet
26-03-2019 09:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

TILBURG - De Tilburgse D66-wethouder Marcelle Hendrickx heeft spijt dat een tweet van haar over het Forum voor Democratie (FVD) vorige week verkeerd is opgevat en veel ophef heeft veroorzaakt. Ze verdedigde maandagavond in een spoeddebat echter de inhoud van het bericht en overleefde een motie van wantrouwen.

Op de dag van de verkiezingen twitterde de wethouder vorige week dat een stem op de Brabantse FVD-lijstduwer en het prominente Tilburgse raadslid Hans Smolders een stem voor racisme, haat en verdeeldheid is. De wethouder legde uit dat ze op de verkiezingsdag haar zorgen wilde uiten over de standpunten van de FVD. "Het spijt en raakt mij dat het bericht anders is opgevat dan bedoeld", zei de wethouder in het debat.

Vrijwel alle Tilburgse gemeenteraadsfracties vonden haar bericht op zijn minst onhandig. In totaal vier oppositiepartijen noemden de uitspraken maandagavond zelfs onacceptabel.

Smolders noemde het bericht walgelijk. De spijt van de wethouder was voor hem niet genoeg maar een motie van wantrouwen die hij indiende omdat de wethouder weigerde afstand te nemen van de inhoud van het bericht, kreeg vrijwel geen steun.

Smolders werd landelijk bekend als de chauffeur van Pim Fortuyn. Sinds zijn dood boekt hij zelf succes als politicus. Met een enorme hoeveelheid voorkeursstemmen werd hij woensdag in Provinciale Staten van Noord-Brabant gekozen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions