Clicky

 Waberer's kondigt ingrijpende maatregelen aan na winstdaling

Waberer's kondigt ingrijpende maatregelen aan na winstdaling
25-03-2019 11:43 | Financieel | auteur Redactie

BOEDAPEST - De Hongaarse transport- en logistieke dienstverlener Waberer's International sloot het jaar 2018 af met een omzetstijging van 8,5 procent tot ongeveer 732 miljoen euro. Tegelijkertijd daalde de operationele kasstroom echter van 85,8 miljoen euro in 2017 naar 64,2 miljoen euro in 2018. Onder de streep boekte de groep een nettoverlies van 11 miljoen euro.

Volgens Robert Ziegler, CEO van Waberer's International sinds februari 2019, stond het bedrijf vorig jaar onder druk vanwege de gestegen kosten. Daarnaast waren er overcapaciteiten in de tweede helft van het jaar. Beiden hebben samen de marges van het bedrijf onder druk gezet.

Ziegler: "Waberer heeft behoefte aan ingrijpende veranderingen." Op korte termijn betekent dit dat een order voor 300 vrachtwagens is geannuleerd. Daarnaast zal, wanneer de winst niet toeneemt, de vloot verder ingekrompen worden.

Darnaast gaat het bedrijf de doorvoer- en brandstofkosten optimaliseren. Ook wil het bedrijf een aanzienlijke verlaging van de indirecte kosten doorvoeren, waaronder kostenbesparingen op externe contracten en een aanzienlijke vermindering van het personeelsbestand.

"Deze kortetermijnmaatregelen alleen zijn echter niet voldoende om een ​​duurzaam en winstgevend groeipad voor Waberer te waarborgen," vervolgt Ziegler.

Vanwege een aantal structurele tekortkomingen is het bedrijf momenteel niet in staat een echt concurrerende speler te zijn in veranderende markten. Volgens Ziegler moet het bedrijf flexibeler reageren op de behoeften van zijn klanten en op veranderingen in de Europese en regionale transport- en logistieke markten.

Bovendien hangt de bedrijfsvoering ook te veel af van zijn eigen vloot: er moet een beter evenwicht worden gevonden tussen de eigen capaciteiten en die van derden.

Foto's

  • F. van der Wal
    Waberer's
  • J.Roeland
    WABERER'S
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats