Clicky

 
Transport Online - North Sea Port verwacht ruim 300 riviercruiseschepen

North Sea Port verwacht ruim 300 riviercruiseschepen

North Sea Port verwacht ruim 300 riviercruiseschepen
25-03-2019 10:46 | Cruises | auteur Redactie

VLISSINGEN - North Sea Port verwacht dit jaar meer dan 300 riviercruisers. De komende maanden zullen er heel wat cruiseschepen te zien zijn op de Westerschelde en op het kanaal tussen Terneuzen en Gent.

Het riviercruiseschip Viking Mimir passeerde vrijdagochtend 22 maart het sluizencomplex in Terneuzen om vervolgens op het Kanaal Gent-Terneuzen de grens tussen Nederland en België over te varen. Omstreeks 8 uur meerde het schip, komende van Antwerpen, aan de Rigakaai in Gent aan. Vrijdagavond omstreeks 22 uur verlaat het schip Gent richting Zeeland. Met dit hotelschip van rederij Viking River Cruises wordt het cruiseseizoen voor North Sea Port op gang getrokken.

Tot ongeveer het einde van het jaar zijn er dagelijks riviercruisers te zien in North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar een tiental riviercruises aan, in Vlissingen worden er een twintigtal verwacht. In Gent, met een traditie van binnenvaartcruiseschepen - zullen er 282 afmeren. Dit brengt het totaal op 312 binnenvaartcruiseschepen die zich reeds hebben aangemeld.

Het merendeel van de schepen komt uit Zwitserland en Duitsland. De binnenvaartcruises brengen een 40.000-tal passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al meer dan vijf jaar boven de 200 schepen per jaar. In het voorbije jaar 2018 wist Gent met 314 vaarten weer een nieuw record te boeken.

North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruisers: een handvol in Vlissingen en een 2-tal in Gent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions