Meer reizigers en vracht voor Nederlandse luchthavens

Meer reizigers en vracht voor Nederlandse luchthavens
25-03-2019 00:24 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - De groei van de passagiersaantallen op de Nederlandse luchthavens zet door. In het vierde kwartaal van vorig jaar vlogen 18,8 miljoen reizigers van en naar Nederland, een stijging van 4,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de Kwartaalmonitor Luchtvaart.

Vooral de kleinere luchthavens in Rotterdam, Groningen en Maastricht verwelkomden fors meer passagiers in de laatste drie maanden van 2018. Zo kreeg de luchthaven van Maastricht 75 procent meer reizigers over de vloer. Via Rotterdam en Groningen vlogen respectievelijk 12 procent en 19 procent meer mensen. Schiphol vervoerde 17 miljoen passagiers, wat een groei van 3,5 procent betekende.

Verder meldde het statistiekbureau dat de hoeveelheid vracht op Nederlandse luchthavens in het vierde kwartaal met 0,5 procent is gestegen tot 475.000 ton. Deze groei is geheel voor rekening van de luchthaven van Maastricht. Op Schiphol daalde het vrachtvolume met 1,2 procent.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden