Clicky

 
Transport Online - Grote zorgen Khadija Arib over bedreiging tegen Thierry Baudet

Grote zorgen Khadija Arib over bedreiging tegen Thierry Baudet

Grote zorgen Khadija Arib over bedreiging tegen Thierry Baudet
24-03-2019 21:10 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:07 uur] Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer maakt zich "grote zorgen" dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD).

"Als voorzitter maak ik mij grote zorgen over wat wij zien gebeuren: dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet, een gekozen volksvertegenwoordiger. In een democratie ga je het debat met elkaar aan", aldus Arib in een verklaring. Een felle discussie is volgens haar "prima", maar het moet bij woorden blijven. Baudet en álle gekozen volksvertegenwoordigers moeten hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen. Hier in de Tweede Kamer, maar ook in de gemeenteraden, provincies en in Europa. Dat is het fundament onder onze democratie."

Politie en Openbaar Ministerie doen intussen onderzoek naar de oproep die de demonstrant deed. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam noemde die uitingen verwerpelijk, ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemt het voorval "bizar" en PVV-voorman Geert Wilders vraagt zich af: "Dus een vraag over meer of minder Marokkanen mag niet, maar roepen een politicus dood te schieten wel?? Ik zou zeggen @Het_OM oppakken en vervolgen die gevaarlijke linkse gek van dat filmpje en kappen met die belachelijke rechtszaak tegen mij."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions